Sari la conținut
Prima pagină » Uniunea Europeană vrea ca telefoanele să permită schimbarea bateriei

Uniunea Europeană vrea ca telefoanele să permită schimbarea bateriei

  Conform unui proiect de lege, Uniunea Europeană dorește ca toți producătorii de telefoane mobile să fie obligați să permită schimbarea bateriei fără a fi nevoie să mergi cu telefonul în service.

  În alte cuvinte se dorește re-introducerea bateriei detașabile pentru ca utilizatorii să aleagă mai des înlocuirea ei în detrimentul cumpărării unui nou telefon mobil.

  schimbarea bateriei

  Este greu de spus în momentul de față cum va afecta o asemenea decizie producătorii, mai ales unii ca Apple care țin foarte mult la designul telefoanelor lor și deja încasează o lovitură prin faptul că vor fi nevoiți să treacă la mufa USB tip C.

  Cu toate astea, cea mai mare problemă va fi factorul de rezistență la apă și praf care nu va mai fi la fel de ridicat precum este în momentul de față. De asemenea și rezistența la praf va avea de suferit. Iar pe lângă acestea două vom adăuga și designul telefoanelor care nu vor mai putea avea ceea ce deja a devenit clasicul spate din sticlă.

  Principalul motiv pentru această decizie este că UE dorește reducerea rezidurilor rezultate din acumulatorii de telefoane mobile, dar și posibilitatea ca acumulatorii vechi să fie reciclați.

  Voi ce părere aveți despre acest proiect de lege și cum credeți că va afecta piața telefoanelor mobile în următorii ani?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *