Sari la conținut
Prima pagină » Tehnologia 4G vs. 5G

Tehnologia 4G vs. 5G

Desi foarte moderna tehnologia 4G avand o viteza generoasa de trafic si transfer de date, viitorul aduce progres si aici facem referire la performantele deloc de neglijat ale tehnologiei 5 G.

Dupa faza de tastare, tehnologia 5G va revolutiona nu doar experienta pe care ti-o ofera smartphone ci fiecare necesitate de zi cu zi care implica folosirea echipamentelor conectate la internet.

5G sau mai bine zis, cea de-a cince-a generatie a tehnologiei retelelor fara fir, este o moderna si noua modalitate prin care datele se transmit intre terminale mobile si al carui standard in functionare include viteze de pana la 20 GB pe secunda aceasta fiind o valoare de pana la 20 de ori mai mare decat viteza oferita in prezent de catre oricare dintre operatorii GSM.

Insemnand o tehnologie de comunicatii noua, avand o interfata complet modernizata si o structura de retea regandita de la zero, 5G este solutia ideala avand in vedere eficienta incomparabila cu vechiul 3G sau actualul 4G.

Avantajele imediate ale implementarii si adoptarii tehnologiei 5G sunt in primul rand viteza mare de transfer si acces.

Exista diferiti parametrii care exemplifica foarte corect avantajele tehnologiei 5G insa unul dintre cele mai clare este capacitatea de a descarca un film HD in decurs de cel mult un minut.

Un alt avantaj major este acela ca se pot interconecta cat mai multe device-uri pentru cei carora le place sa combine confortul cu performanta, astfel ca se pot conecta pana la 1000 de dispozitive care sa functioneze simultan, incepand cu telefoane pana la dispozitive bransate la retea.

Avand o astfel de conexiune, atat de puternica la retea, este normal ca tehnologia 5G sa ofere rapiditate chiar si atunci cand actualul 4G ar genera lag.

Tehnologia 5G va opera cu frecvente radio cuprinse intre 30GHz si 300GHz.

Spre deosebire de aceasta, tehnologia 4G utilizeaza frecvente sub 6GHz cea ce face sa existe momente de latenta de pana la cateva secunde.

Cu tehnologia 4G, acestea vor deveni o amintire.

5G va fi disponibil in Romania din anul 2020 deoarece este necesara instalarea in punctele cheie ale tarii a echipamentelor si functionarea acestora la parametrii optimi.

Testele de retea au fost deja demarata in Europa, evident si in Romania si stabilitatea conexiunii impreuna cu viabilitatea tehnologiei 5G si-au dovedit deja eficienta.

Trebuie sa ne bucuram ca odata cu trecerea anului avem posibilitatea de a participa la revolutionara lansare 5G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *