Sari la conținut
Prima pagină » Sondaj Atu Tech: 6 din 10 romani sunt de parere ca infractionalitatea a crescut in ultimele 4 luni

Sondaj Atu Tech: 6 din 10 romani sunt de parere ca infractionalitatea a crescut in ultimele 4 luni

Peste 50% dintre romani cred ca decizia de achizitie a unui sistem de securitate este determinata de pandemia de COVID-197 din 10 romani apreciaza ca un sistem de securitate descurajeaza infractorii

Peste 60% dintre romani sunt de parere ca numarul de infractiuni a crescut in ultimele 4 luni, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania, conform cifrei de afaceri. Sondajul a fost realizat in perioada 02 – 10 iulie, in mediul online, pe un esantion reprezentativ de 1.711 respondenti si are o marja de eroare de +/- 2%.

71% dintre respondenti se asteapta ca rata infractionalitatii sa creasca si mai mult in urmatoarele luni.

„Am vazut, in ultimele luni, o efervescenta in interesul romanilor pentru produse si sisteme de securitate complexe, iar rezultatele sondajului vin sa confirme aceasta tendinta, pe care am anticipat-o si pentru care ne-am pregatit cu produse noi si stocuri pentru cele mai cautate. Fiind o perioada dificila, in care siguranta si protectia sunt cu atat mai importante, era cumva natural ca romanii sa caute cele mai bune solutii pentru a se proteja pe ei si pe cei apropiati”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Peste 50% dintre respondentii sondajului considera ca decizia de achizitie a unui sistem de securitate este determinata in aceasta perioada de situatia creata de pandemia de COVID-19, de restrictiile de deplasare impuse de autoritati (nationale si internationale) ca masura de preventie si de reintoarcerea in tara a unui numar foarte mare de romani.

Potrivit sondajului Atu Tech, peste 70% dintre respondenti apreciaza ca un sistem de supraveghere video ii descurajeaza pe infractori sa comita furturi sau talharii.

Clientii Atu Tech prefera sisteme de securitate mai complexe si sisteme Smart Home, dotate cu tehnologii de ultima generatie si intuitive, care permit configurarea rapida si care pot fi accesate de la distanta direct de pe smartphone. In prezent, valoarea medie a unui sistem de supraveghere complex cu 4 camere cu rezolutie Full HD si toate accesoriile incluse, inclusiv hard disk, este de 900 – 1.000 de lei.

Inca din primele luni ale anului, Atu Tech a inceput sa isi majoreze stocurile, generand o diversitate mai mare pe categorii precum: supraveghere video si accesorii CCTV, sisteme de alarme, automatizari de porti batante si culisante si sisteme de control acces etc., dar si in zona de sisteme de supraveghere cu camere pentru masurarea temperaturii corporale.

Aceasta noua categorie este tot mai interesanta pentru institutiile medicale, marile magazine si transportul in comun, dar si pentru businessurile cu un numar mare de angajati, unde este nevoie de o monitorizare atenta in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *