Sari la conținut
Prima pagină » Sfaturi despre cum sa avansezi in cariera

Sfaturi despre cum sa avansezi in cariera

Cu totii ne dorim sa avansam in cariera si sa devenim cat mai buni la ceea ce facem. Aceste sfaturi pe care le vei citi in articol se aplica daca iti place ceea ce faci si actualul loc de munca.

Time management

Partea de management a timpului este foarte importanta deoarece iti permite sa-ti termini task-urile la timp, dar ai timp si pentru dezvoltare profesionala/personala. Stabileste deadline-uri clare chiar daca nu le primesti de la superiori si incearca ca de fiecare data sa termini totul inainte de termenul limita.

Ia initiativa in echipa ta

Nu ma refer la a incepe sa te crezi un mic sef, ci la initiativa de a veni cu propuneri, a cauta idei de dezvoltare etc. Daca ai un proiect la care lucrezi si ai o idee care il poate face mai bun sau care sa mareasca profiturile vorbeste cu seful si echipa ta despre ea.

Fara barfe

Nu cade prada tentatiei sa-ti barfesti colegii pentru ca mai devreme sau mai tarziu genul acesta de lucruri se vor afla si vei fi marginalizat si exclus din grupurile lor sociale. Chiar daca situatia profesionala nu se va schimba vei observa ca se comporta altfel cu tine si nu te va ajuta la evolutia ta nici profesionala, dar nici personala.

Fii pozitiv si entuziast

Nu vrei sa mergi in fiecare zi la birou morocanos ca ai o alta zi de munca in fata. Cu toate astea, daca faci asta des inseamna ca locul de munca sau domeniul actual nu este de tine si trebuie sa-l schimbi.

Cauta mentori

Cauta sa inveti meserie de la cei cu mai multa experienta decat tine. Fie ca lucrezi in PR, IT sau constructii, cei care au trecut prin viata mai mult decat tine vor stii mult mai bine cum merge treaba si cauta sa inveti de la ei. Cu toate astea, nu neglija ajutorul venit din partea celor mai tineri, si acestia pot sa fie adevarate mine de cunoastere mai ales ca vin cu o perspectiva noua asupra unui domeniu.

Nu te opri din a invata

Nu cade in capcana de a sta linistit pe functia ta si a nu incerca sa inveti lucruri noi despre domeniul in care lucrezi. Era in care traim este intr-o miscare foarte rapida si nu vrei sa ratezi vreuna dintre schimbarile importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *