Sari la conținut
Prima pagină » Sfaturi de securitate pentru telefoane

Sfaturi de securitate pentru telefoane

Locul unde folosesti online banking poate face diferenta dintre un furt de identitate si o plata efectuata in siguranta. Astfel, mai jos am scris un scurt ghid cu ce sa eviti si ce trebuie sa iei in considerare atunci cand te loghezi pe contul tau online bancar pentru a efectua o plata sau a verifica starea uneia.

Nu folosi WiFi-ul public

Acest tip de retele nu sunt criptate si oricine poate dobandi accesul la ele sau crea altele false cu acelasi nume. Astfel, nu esti logat la reteaua reala, ci la cea a unui hacker care poate vedea site-urile pe care le accesezi si parolele pe care le introduci. Deci, online banking doar pe internetul propriu.

Autentificarea in doi pasi

Ai nevoie de autentificarea in doi pasi pentru ca in cazul in care esti victima unui furt de identitate sau datele tale de logare cad prada unor persoane cu intentii rele sa nu se poata loga fara un accept primit pe mail sau pe telefon. Cu toate astea, ai grija ca parola de la mail sa nu se repete si la alte conturi

Nu te loga pe conturi direct din link-uri primite pe mail

Continuand discutia despre mailuri, sunt multi oameni care primesc mailuri de tip spam care le spune ca nu stiu ce cont le-a fost blocat. Ei bine, contul nu a fost blocat si acele mailuri duc, de fapt, catre site-uri copiate care incearca sa iti fure datele de logare.

Creaza o parola puternica

Pentru a fi in siguranta in mediul online, toate conturile tale trebuie sa aiba cate o parola puternica care sa nu se repete.

Foloseste aplicatia mobila

Daca banca la care ai contul are o aplicatie mobila, aceea este cea mai sigura varianta de a-ti manageria banii si conturile.

Blocheza dispozitivul cu amprenta sau cod

Prin acest tip de blocare, siguranta device-ului creste foarte mult si te asiguri ca nu poate fi accesat de nici o persoana neautorizata care nu stie contul sau are amprenta ta.

Opreste Bluetooth

Era Bluetooth a cam apus si trebuie sa il tii intotdeauna dezactivat atunci cand nu il folosesti. Bluetooth activat poate reprezenta poarta catre datele de pe telefonul tau deoarece acesta nu este la fel de bine securizat ca o retea wi-fi privata de exemplu.

Fa update-uri periodice

Nu uita de update-urile periodice pe care trebuie sa le faci device-ului tau. Acestea nu doar ca imbunatatesc aplicatiile si de pe telefon, tableta, etc., dar printre ele se afla si update-uri care se axeaza pe partea de securitate a gadget-urilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *