Sari la conținut
Prima pagină » Noi tendinte in tehnologie in 2020

Noi tendinte in tehnologie in 2020

De la proiectii de film la moduri de calatorie – ce tendinte tehnologice vor determina modul in care traim, lucram si ne relaxam in urmatorul deceniu?

Hollywood si High Tech

Oamenii se uita din ce in ce mai mult la filme acasa, in loc sa mearga la cinematografe, fiind afectat atat de tehnologia accesibila, cat si de popularitatea serviciilor de streaming. Drept urmare, companiile de film isi unesc fortele cu producatorii de televizoare – pe noile modele existand moduri care pastreaza afisarea cinematografica a imaginilor, in ceea ce priveste culoarea, contrastul si raportul de aspect, fara a „estompa” imaginea. 

Un alt obiectiv este imbunatatirea capacitatii de a viziona videoclipuri pe YouTube, TikTok, Snapchat si Instagram folosind noi tehnologii, aplicatii si programe. Videoclipul pe platformele mobile este de obicei filmat intr-un „mod portret” vertical, mai degraba decat intr-un mod „peisaj” orizontal, tipic pentru filme si televiziune. Noile televizoare ar trebui sa comute intre aceste moduri in mod sincron cu smartphone-ul conectat – si fara bare negre pe parti, deasupra sau sub ecran.

Alexa te ajuta peste tot

In urma cu cinci ani, majoritatea oamenilor nu stiau nimic de asistentul vocal Alexa, care la inceputul anului 2015 nu era inca disponibil pentru achizitionarea cu amanuntul. Asistentul vocal este acum disponibil in peste 100.000 de produse pentru o casa inteligenta, de la 9.500 de marci diferite: integrare in orice, de la becuri si sisteme de Securitate, la gratare inteligente si capete de dus. 

De asemenea, Alexa se integreaza cu succes in masini. Capabilitatile asistentului vocal in masina, pana acum au fost destul de modeste: seteaza mementouri, reda muzica si lanseaza aplicatii de navigatie. 

Cu toate acestea, in curand va fi posibila utilizarea Alexa pentru a controla entertainment, temperatura, lumina si alte moduri instalate in masina. Integrarea va fi vocala si va fi suficient sa soliciti sistemului sa stabileasca temperatura dorita.

Masini sigure si ecologice

Preocuparile auto se straduiesc sa tina pasul cu tendinta ecologica globala. Proiecteaza vehicule electrice cu emisii zero, modele cu un „interior vegan” creat cu materiale reciclate. Una dintre cele mai mari si mai vechi marci de SUV-uri, Jeep, a anuntat ca toate masinile sale vor fi electrificate pana in 2022. 

Noile tehnologii se concentreaza pe sanatate si siguranta. Printre evolutii se afla scaunul pentru pasageri, care se orienteaza spre o pozitie de 40 sau 60 de grade pentru a reduce sarcina pe punctele de presiune si centura de siguranta, care se adapteaza automat la noua pozitie, ideala pentru deplasarile lungi cu masina. 

Dezvoltarea 5G ar trebui sa conduca la o incarcare mai rapida a hartilor si a informatiilor despre trafic in timp real.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *