Sari la conținut
Prima pagină » La ce se refera sistemele HVAC si cum functioneaza acestea

La ce se refera sistemele HVAC si cum functioneaza acestea

  Daca ai un business cu siguranta ai auzit sintagma sisteme HVAC si probabil te-ai intrebat cum functioneaza. Ei bine, HVAC este abreviatia de la Incalzire, Ventilatie, Aer Conditionat si provine din engleza – Heating, Ventilation, air conditioning.

  Sistemele de incalzire se refera la centrale termice, convectori electrici, pompe de caldura sau alte sisteme care au capacitatea de a aduce caldura intr-o camera/locatie.

  Sistemele de ventilatie sunt folosite pentru a creste calitatea aerului si il pot imbunatati prin dezumidificare, eliminarea prafului, dar si a altor particule poluante. De asemenea, printre functiile acestora se numara si cea de prevenire a mucegaiului si umezelii, deci, prin urmare, ajuta si la prevenirea unor boli precum astmul.

  Sistemele de aer conditionat sunt, asa cum aproape toata lumea stie, acelea care fac rece pe timpul verii cand caldura de afara este apasatoare. Sunt folosite in cladiri de birouri, apartamente, hale industriale, masini, sali de sport, restaurante, aeroporturi si lista poate fi continuata la nesfarsit pentru ca aceste sisteme sunt folosite aproape oriunde.

  De ce e important ca sistemele de tip HVAC sa fie proiectate corect?

  Identificarea problemelor din faza de proiectare nu este asa de costisitoare precum descoperirea acestora pe parcurs, iar costurile pot ramane unele destul de scazute si accesibile oricarui tip de afacere. Rezultatul este acela ca temperatura va fi cea optima si, de exemplu, intr-un supermarket produsele vor ramane pastrate in conditii optime.

  Astfel, pentru montarea sistemelor de tip HVAC ai nevoie sa apelezi la o firma profesionista care sa se ocupe de procedeu pentru a te asigura ca in proces nu va fi facuta nici o greseala si ca planul de proiectare se pliaza pe asteptarile si pe nevoile tale.

  De exemplu, cladirile moderne pot incorpora in design-ul lor aeste sisteme de tip HVAC, astfel amplasarea si amenajarea lor va fi una optima.

  In concluzie, sistemele de tip HVAC sunt acele facilitati care sporesc comfortul si calitatea vietii angajatilor si a persoanelor care traiesc in cladire prin pastrarea unei temperaturi optime, dar si prin purificarea aerului pastrand sanatatea pe primul loc.

  Recomandarea mea este ca orice firma veche infiintata sau aflata la inceput de drum sa se gandeasca la investirea in acest tip de sisteme deoarece, cu cat angajatul se simte mai relaxat si mai bine la locul de munca, cu arat ritmul in care lucreaza este unul mai bun si poate aduce profituri substantiale firmei.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *