Sari la conținut
Prima pagină » Istoria dezvoltarii web

Istoria dezvoltarii web

Dezvoltarea web timpurie a constat in principal in crearea de pagini HTML statice, iar navigarea s-a facut exclusiv prin hyperlinkuri. Un dezvoltator web timpuriu nu a creat cu adevarat o „aplicatie”. A creat un set de pagini web statice care au fost folosite pentru a transmite informatii si poate cateva imagini, toate legate impreuna cu hyperlink-uri.

Pentru ca dezvoltarea web sa fie utila, trebuie sa existe o modalitate de a face paginile web mai interactiv si de a reda conditionat un anumit continut (sau alt continut).

Este posibil sa fi auzit de tehnologii precum ColdFusion sau ASP. Acestea au fost cateva dintre cadrele web timpurii care au facilitat dezvoltarea web. Acum, un dezvoltator web ar putea crea HTML amestecat cu etichete speciale si marcaj pentru a genera conditia respectiva a HTML-ului si ar putea, de asemenea, sa execute anumite logici pentru a determina ce fel de HTML sa produca pentru o pagina web data.

Acest tip de tehnologie a functionat ca un limbaj de sablonare si a permis unui numar imens de dezvoltatori sa creeze aplicatii web pentru prima data.

De asemenea, CSS a venit de-a lungul acestei perioade pentru a facilita stilul si schimbarea stilului aplicatiilor web, dandu-i HTML rolul de definire a continutului si CSS rolul de a defini aspectul si stilul respectivului continut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *