Sari la conținut
Prima pagină » Edge devine un browser interesant

Edge devine un browser interesant

Edge este urmasul lui Internet Explorer, acesta fiind browserul pe care toate persoanele il foloseau, inca de cand el a aparut. Lucrurile stau putin diferit acum. Microsoft a lansat Internet Explorer in anul 1995. Acesta a ajuns sa fie cel mai folosit browser din lume, la scurt timp dupa aceasta lansare. Cu timpul au inceptu sa apara si alti jucatori la fel de importanti. Printre acestia se numara Mozilla Firefox, Opera, dar si Safari. In anul 2008, Chrome a reusit sa le intreaca pe toate si deocamdata este cel mai folosit browser.

Microsoft nu renunta insa la Edge, ei lucrand in acest moment la reinventarea acestui browser. Ei isi doresc ca el sa se bucure de popularitatea pe care a avut-o Internet Explorer atunci cand acesta a aparut. Internet Explorer a devenit ulterior Edge, insa nu a avut un succes atat de mare. Dezvoltatorii web se asigura de faptul ca site-urile erau compatibile in special cu Chrome. Ei nu se deranjau cu faptul ca aceste site-uri sa fie functionale si pentru browserul celor de la Microsoft.

Compania lucreaza acum insa la un browser bazat pe Chromium. Acest proiect este unul de tip open-source al celor de la Google. Cei de la Microsoft doresc asadar sa-l faca disponibil acest browser atat pe Windows, cat si pe MacOS. E posibil ca el sa fie disponibil chiar si pe Linux. Microsoft are asadar planuri mari in ceea ce priveste acest nou browser. Compania a spus ca acest browser Edge va aparea cat de curand. Se pare ca el va veni pe piata in jur de 15 ianuarie 2020.

Multi spun insa ca aceasta miscare este una destul de disperata. Se spune ca nimeni nu stie exact de ce ar dori utilizatorii sa foloseasca Edge avand in vedere optiunile pe care le au in momentul de fata la dispozitie. Microsoft insa ofera o multime de explicatii cu privire la aceste aspecte. Ei spun ca echipa care lucreaza in momentul acesta pentru Edge, s-a concentrat mai mult la aspectul securitatii. Microsoft este sigura asadar ca utilizatorii vor alege serviciile pe care ei le vor oferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *