Sari la conținut
Prima pagină » Despre motostivuitoare si importanta lor

Despre motostivuitoare si importanta lor

Multe fabrici nu ar face fata volumului de munca pe care il au in prezent, daca nu ar exista motostivuitoarele. Aceste masinarii sunt special concepute pentru a muta dintr-o parte in alta diverse obiecte (cutii, materiale, piese) sau pentru a ridica la inaltime diferite obiecte cu scopul de a fi asezate pe rafturi.

Ce este un motostivuitor?

Motostivuitorul este un vehicul industrial de mici dimensiuni, care are o platforma cu o furca actionata hidraulic, atasata in fata, care poate fi ridicata sau coborata pentru a manipula o anumita incarcatura.

Fiecare motostivuitor are o limita de greutate si o capacitate maxima de incarcare, asadar este esential sa cunoasteti aceste informatii. 

Ce inseamna capacitatea maxima de incarcare? Aceasta se refera la greutatea maxima pe care motostivuitorul o poate transporta in siguranta. Aceste informatii pot fi gasite pe placuta cu date tehnice.

La ce se refera inaltimea de ridicare? Un motostivuitor care are catarg mare are, de obicei, doua trepte de ridicare. Una se refera la greutatea maxima pe care utilajul o poate incarca la o inaltime mica si cealalta se refera la greutatea maxima suportata la cea mai mare inaltime de ridicare a motostivuitorului.

Inaltimea catargului -ce este? Catargul poate fi format din mai multe elemente, de la 2 pana la 4 elemente de deschidere. Cu cat catargul este format din mai multe elemente de deschidere, cu atat inaltimea de ridicare este mai mare.

Stivuitoarele simplifica volumul de munca:

Daca sunteti nevoit sa transportati paleti, este aproape imposibil sa faceti acest lucru fara sa utilizati un stivuitor. Acestea pot fi manipulate in spatii stramte, unde vehiculele mai mari nu au acces.

Stivuitoarele sunt o modalitate mult mai eficienta pentru a manipula obiectele voluminoase, spre deosebire de utilizarea fortei de munca.

Stivuitoarele sunt mult mai sigure decat alternativele:

Modelele noi de stivuitoare, mult mai simplificate si cu elemente de siguranta moderne, sunt acum o alternativa mult mai sigura si eficienta de a folosi forta de munca sau alte tipuri de carucioare si sisteme de scripeti. Daca majoritatea ridicarilor grele sunt efectuate de catre un stivuitor, riscul de accident este mult mai scazut.

Stivuitoarele industriale pot fi utilizate pe santierele de constructii, cu ajutorul acestora se pot transporta materialele de constructii. Cu un stivuitor pot fi descarcati paleti de caramizi, materialele de constructii, grinzi din otel, etc. Atentie, stivuitoarele folosite in constructii trebuie sa fie motostivuitoare adaptate pentru teren accidentat, acestea avand rotile mult mai mari, pentru a le ajuta la deplasarea pe diferite tipuri de teren, crescandu-le astfel viteza de deplasarea.

Cele mai intalnite locuri unde gasim un stivuitor sunt depozitele. Acestea sunt utilizate in principal pentru incarcarea sau descarcarea camioanelor si pentru transportul marfurilor. Stivuitoarele pot fi folosite si pentru aranjarea paletilor pe rafturile de depozitare.

De asemenea, intr-un depozit pot fi zarite si alte masinarii preucm un electrostivuitor, care este la fel de important in manevrarea coletelor si ale altor materiale grele.

Motostivuitoarele sunt esentiale, deoarece reduc din pericol si din greutatile de a manevra materiale industriale, insa pentru a fi conduse, personalul trebuie sa detine un carnet special care sa ateste folosirea lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *