Sari la conținut
Prima pagină » Despre dezvoltarea web

Despre dezvoltarea web

Programarea web, cunoscuta si sub denumirea de dezvoltare web, este crearea de aplicatii web dinamice. Exemple de aplicatii web sunt site-urile de retea sociala precum Facebook sau site-urile de comert electronic precum Amazon.

Vestea buna este ca invatarea dezvoltarii web nu este chiar atat de grea!

De fapt, multi sustin ca este cea mai buna forma de codare pentru ca incepatorii sa invete. Este usor de configurat, obtineti rezultate instantanee si exista o multime de antrenamente online disponibile.

Multi oameni invata codarea web pentru ca vor sa creeze urmatorul Facebook sau sa gaseasca un loc de munca in industrie. Dar este, de asemenea, o alegere buna daca doriti doar o introducere generala a codificarii, deoarece este foarte usor sa incepeti. Indiferent daca sunteti in cautarea unei cariere sau doriti doar sa invatati codarea, cu siguranta ca este primul pas si cel mai important, de altfel. Este una dintre cele mai inteligente decizii pe care le vei lua vreodata!

Exista doua diviziuni largi de dezvoltare web – dezvoltare front-end (denumita si dezvoltare la nivel de client) si dezvoltare back-end (numita si dezvoltare side-server).

Dezvoltarea front-end se refera la construirea a ceea ce vede un utilizator atunci cand incarca o aplicatie web – continutul, designul si modul in care interactionezi cu acesta. Aceasta se face cu trei coduri – HTML, CSS si JavaScript.

HTML (Hyper Text Markup Language) este un cod special pentru „marcarea” textului pentru a-l transforma intr-o pagina web. Fiecare pagina web de pe net este scrisa in HTML si va forma coloana vertebrala a oricarei aplicatii web. CSS, scurt pentru Cascading Style Sheets, este un cod pentru setarea regulilor de stil pentru aparitia paginilor web. CSS gestioneaza partea cosmetica a web-ului. In cele din urma, JavaScript este un limbaj de script care este utilizat pe scara larga pentru a adauga functionalitate si interactivitate paginilor web.

Dezvoltarea back-end controleaza ceea ce se intampla in spatele scenei unei aplicatii web. Un back-end foloseste adesea o baza de date pentru a genera front-end.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *