Sari la conținut
Prima pagină » De ce să treci la un blog pe domeniu propriu

De ce să treci la un blog pe domeniu propriu

  Dacă ai un blog pe subdomeniu precum wordpress sau blogspot, ar trebui să iei în considerare trecerea la un blog cu domeniu propriu.

  Domeniul propriu se referă la adresa blogului care poate fi de tipul numeprenume.ro, dar și la faptul că închiriezi domeniul de la rotld pe viață. Așadar, atât timp cât plătești prelungirea domeniului (50-70 RON) în fiecare an, acesta va fi al tău până când decizi că nu mai vrei să-l folosești.

  Haide să vedem avantajele pe care ți le oferă un domeniu propriu și ce alte costuri mai implică acesta.

  Din punct de vedere al costurilor, va mai trebui să plătești un serviciu de hosting care să găzduiască site-ul și fișierele acestuia. Un host pentru un blog la început de drum costă undeva în jur de 10 euro pe an.

  Așadar, domeniul (70 RON) + hostul (50 RON) sunt cheltuielile pe care le ai cu blogul. Ceea ce alegi să plătești în plus (temă premium, logo etc.) nu sunt obligatorii și sunt elemente extra pe care le faci dacă vrei.

  Avantajele unui domeniu propriu

  Dă dovadă de profesionalism

  Dacă vrei să ai colaborări cu diferite branduri, blogurile pe subdomeniu sunt adesea ingorate de agenții deoarece nu inspiră profesionalism. Așadar, un blog pe domeniu propriu va arăta că ești serios în ceea ce faci și că tratezi bloggingul ca pe ceva ce te gândești să faci și peste mai mult timp, nu ca pe un hobby de moment.

  Proprietatea datelor

  Atunci când postezi pe un subdomeniu, tu nu deții nimic de fapt. În cazul unui blog pe domeniu propriu poți avea acces la tot ceea ce construiește blogul tău (temă, articole, fotografii etc.) prin intermediul serviciului de hosting. Atfel poți salva o copie offline a blogului sau să îl muți pe alt host oricând dorești. Aceste informații nu pot fi șterse nici de pe host (decât în cazuri extreme), dar nici din calculatorul tău.

  Concluzia este că dacă vrei să treci cu blogul la următorul nivel, ai nevoie de un serviciu de hosting și un domeniu propriu.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *