Sari la conținut
Prima pagină » Cu sau fara supraveghere video?

Cu sau fara supraveghere video?

Ati putea crede ca supravegherea video este probabil destinata doar mediilor business si companiilor foarte importante din domeniu, insa nu este deloc asa. In realitate, supravegherea video si beneficiile ei se intind catre foarte multe domenii de activitate atingand orice nivel de business, protectia unei intregi comunitati si evident, a oricarei familii.

Raspunsul la aceasta dilema este unul care inclina balanta spre argumentele pro supraveghere video. Putem face o comparatie extrem de usoara intre plusurile pe care le aduce acest domeniu in functie de mai multe situatii.

Cu sau fara supraveghere video?

Fara supraveghere video

in caz de furt: daca ceva este furat din locuinta dumneavoastra sau din orice locatie, nu veti avea niciodata posibilitatea de demonstra ca acel ceva vi s-a furat. Urmarea? Nimeni nu va fi urmarit penal pentru savarsirea acestei infractiuni asupra bunurilor dumneavoastra.

in caz de vatamare corporala: fara camere de supraveghere, va puteti baza pe cuvantul dumneavoastra impotriva cuvantului altcuiva. Si asta in cel mai bun caz! Fara probe video asupra infractiunii care v-a adus serioase probleme de vatamare corporala va trebui sa angajati un avocat pe care cu siguranta il veti plati mai scump decat ati putea plati pentru un sistem de securitate.

in caz de vandalism: nu veti avea ocazia prea des sa va recuperati bunurile, pentru ca fara imagini, nu veti avea practic un suspect; In plus, daca cineva ajunge sa va vandalizeze proprietatea, acesta poate fi un semn si pentru altii sa faca acelasi lucru, intrucat e destul de usor sa profiti de o locatie fara supraveghere video.

in cazul in care va inchiriati locatia: chiriasii dumneavoastra nu vor avea niciun fel de probleme in a face absolut tot ceea ce-si doresc, pentru ca nu vor fi expusi in fata camerelor de supraveghere video.

Cu supraveghere video

in caz de furt: Puteti surprinde un infractor chiar si daca nu sunteti in acel moment in locatie, intrucat majoritatea sistemelor de securitate va anunta in timp real daca se intampla ceva neobisnuit. Si atunci nu va ramane decat sa contactati imediat politia sau firma de securitate.

in caz de vatamare corporala: Deja nu va mai bazati pe cuvantul meu, impotriva cuvantului lui. Proba video va face diferenta si aveti dovada clara ca ati fost atacat si vatamat. Totul devine foarte simplu.

in caz de vandalism: in cele mai multe dintre cazuri, rolul supravegherii video nu este neaparat acela de a combate o anumita situatie ci de a o pre-intampina sau de a intimida potentialii infractori. Chiar daca hotii nu se simt intimidati, pentru dumneavoastra este mult mai simplu, pentru ca daca vor actiona, proba video se afla din nou, in mainile dumneavoastra.

in cazul in care va inchiriati locatia: chriasii se vor comporta diferit spre normal. Pentru ca stiindu-se monitorizati nu se vor abate de la regulamentul pe care l-ati stabilit probabil de comun acord.

In toate aceste cazuri destul de frecvente, supravegherea video are un castig de cauza evident. De aceea oamenii au ajuns sa apeleze intr-un numar atat de mari in ultimii ani de zile la astfel de mijloace de protectie si securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *