Sari la conținut
Prima pagină » Ce este un eveniment corporate și care sunt avantajele sale

Ce este un eveniment corporate și care sunt avantajele sale

Evenimentele corporate se înmulțesc pe zi ce trece. Și nu e de mirare având în vedere că îmbunătățesc reputația unei companii, atât online cât și offline, dând valoare comunității acesteia. În plus, aceasta este o modalitate excelentă a unei companii de a-și îmbunătăți toate strategiile corporative.

Organizarea unui eveniment corporate presupune o foarte bună planificare și o serie de sarcini dincolo de ceea ce se vede cu ochiul liber. Un astfel de eveniment poate fi organizat în online cu ajutorul unei soluții integrate numite Digital Stage, un singur punct de contact, servicii 360 și o echipă de profesioniști, care îți oferă creație, tehnologie, engagement, interacțiune și prezență digitală.

De asemenea, îl poți organiza în maniera hibridă, adică atât în online, cât și offline.

Ce este un eveniment corporate?

Un eveniment corporate este o întâlnire la care participă un anumit număr de persoane cu interese comune legate de un brand sau o anunită tematică. În plus, este un instrument excelent pentru motivarea angajaților unei companii și pentru captarea și reținerea potențialilor clienți prin organizarea de evenimente de promovare și informative, workshop-uri sau întâlniri motivaționale.

Informațiile împărtășite în cadrul acestui eveniment sunt de obicei strâns legate de activitățile pe care compania organizatoare sau brandul le desfășoară, astfel încât presupune o acțiune care, în principiu, va fi inclusă în strategiile sau planul de marketing.

Cum să organizezi un eveniment corporate pentru a-ți îmbunătăți branding-ul afacerii       


Branding-ul este un proces complex, în care intră în joc diverse elemente eterogene, una dintre cele mai importante fiind construirea sau organizarea unui eveniment corporate.

Organizarea unei întâlniri cu aceste caracteristici poate fi o piesă cheie pentru îmbunătățirea poziționării și strategiei de branding.

Desigur, pentru asta este absolut necesar și esențial ca acesta să fie organizat în mod optim și pe baza unor linii directoare studiate anterior, care să îți permită atingerea unei serii de obiective definite și rentabilizarea acestuia.


Branding-ul ca pilon fundamental în strategia ta de marketing

Termenul „branding” nu este un concept nou în industria de marketing digital. Este folosit de mulți ani și ar trebui utilizat frecvent, deoarece face referire la strategia pe care o construiești în jurul brandului tău în ansamblu.

Brandul companiei tale cuprinde toate aspectele pe care consumatorul le percepe despre tine: logo, web design, serviciul clienți, infrastructură, materiale etc.

Toate acestea sunt ingrediente fundamentale în branding-ul unei companii. Prin urmare, acest tip de eveniment este poziționat ca un alt pilon al strategiei tale de branding. Acest eveniment poate deveni un cadru perfect în care poți lua legătura cu clienții tăi sau potențialii clienți, cu rețeaua ta de contacte, parteneri, furnizori, colegi din sector etc.

Ce reprezintă conceptul de „comunitate” în cadrul acestui tip de eveniment?

Cel mai important lucru atunci când urmează să planifici un astfel de eveniment este că nu pierzi din vedere motivul pentru toate acestea.

Reține! Un astfel de eveniment consumă bani, timp și efort. Dacă ai de gând să-l organizezi, trebuie să știi foarte clar de ce, adică ce motivează nevoia de a comunica în acest mod.

Un eveniment corporate devine un spațiu în care vei crea o „comunitate” care are același scop cu al tău. Deci, pentru a ajunge la ea într-un mod clar, trebuie să lucrezi foarte bine la toată această parte.

Ce avantaje are organizarea de evenimente corporate pentru compania ta?

Un eveniment de această natură optim conceput, planificat și organizat pe baza unei strategii cu obiective clare și specifice, poate fi o adevărată cascadă de beneficii pentru un brand sau companie.

De fapt, sunt atât de multe avantaje încât nu le putem menționa pe toate. Prin urmare, în cele ce urmează, îți vom prezenta principalele motive pentru care merită să organizezi un astfel de eveniment. 

1. Crește notorietatea brandului tău

Dacă este bine planificat, este o garanție a obținerii unui impact pozitiv asupra modului în care diverși actori implicați, de la parteneri sau furnizori, angajați și consumatori vor percepe brandul tău.

2. Se realizează o comunicare ușoară și eficientă

Evenimentul corporate este mijlocul ideal de a comunica într-o maniera foarte simplă cu utilizatorii.

De obicei, lasă o amprentă importantă asupra memoriei participanților și este cea mai bună modalitate de a comunica o anumită imagine de brand și, de asemenea, o filosofie și valori asociate acesteia.

3. Servește pentru a crea o comunitate care este cu adevărat interesată de produsele și serviciile tale

Acesta este un punct cheie al evenimentelor, care servesc la reunirea unui grup de profesioniști și/sau utilizatori direct interesați de brandul tău, fie din motive profesionale, fie ca și consumatori.

Mesajele vor ajunge rapid la persoanele care te interesează și care, în același timp, sunt interesate de tine, pentru că au preocupări și/sau nevoi în concordanță cu ceea ce le poți oferi.

4. Îți oferă posibilitatea de a fi cu un pas înaintea concurenței

Organizarea de evenimente corporate îți oferă marea oportunitate de a face lucrurile diferit față de alte companii din sector, ceea ce îți permite să te remarci pe o piață din ce în ce mai complexă și competitivă.

5. Îți conferă prestigiu și vizibilitate

Un alt mare avantaj al acestora este că te ajută să te poziționezi ca expert sau ca reper în domeniul tău de activitate, pe lângă faptul că îți conferă vizibilitate.

Ținând cont de avantajele prezentate mai sus, ești pregătit pentru evenimente corporate? Apropo, ești adeptul unor evenimente online sau al unor evenimente hibrid?

Care ar fi tipul de eveniment corporate pe care ți-ai dori să-l organizezi pentru compania ta? O conferință, o prezentare de produse, un workshop?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *