Sari la conținut
Prima pagină » Cat de mult conteaza marimea senzorului la smartphone

Cat de mult conteaza marimea senzorului la smartphone

Cei care cunosc notiuni elementare despre fotografie, stiu ca megapixelii nu sunt cei care conteaza cu adevarat atunci cand vine vorba de calitatea unei fotografii.

Ceea ce conteaza cu adevarat este marimea senzorului deoarece, cu cat acesta este mai mare, cu atat poate capta mai multa lumina si mai multe detalii. Tocmai din acest motiv, chiar si aparatele profesionale au de obicei un senzor de Full Frame, in timp ce aparatele foto pentru incepatori au senzori, spre exemplu, APS-C la Canon si DX la Nikon.

Dar sa ne intoarcem la discutia noastra despre telefoanele mobile.

Cu toate ca senzorul nu poate fi chiar asa de mare deoarece trebuie sa aiba loc in carcasa unui telefon care devine din ce in ce mai mica, calitatea unei fotografii poate fi influentata foarte mult de marimea acestuia.

In ultima perioada, pentru a face un compromis, producatorii de telefoane mobile aleg sa dezvolte tehnologii de inteligenta artificiala care pot sa modifice fotografiile astfel incat acestea sa devina mai clare, mai bune.

Asadar, toata nebunia aceasta de marketing cu pixelii este doar atat, o tehnica de marketing. In realitate, 12MP sunt suficienti pentru a realiza orice fotografie de vacanta, ba chiar si unele profesionale cu telefonul mobil.

Pentru cei mai tehnici, am inclus mai jos si un tabel cu o comparatie intre diferite marimi ale senzorilor de la cele mai populare aparate foto.

marimea senzorului la smartphone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *