Sari la conținut
Prima pagină » Investitia in camerele pentru masurarea temperaturii corporale creste

Investitia in camerele pentru masurarea temperaturii corporale creste

Companiile producatoare de astfel de solutii au dezvoltat in timp record, in ultimele 3 luni, atat noi echipamente, cat si noi programe software care, impreuna, creeaza solutii complet automatizate ce vin sa intampine nevoile de preventie si de limitare a raspandirii noului virus.

„Masurarea temperaturii corporale este un pas important in prevenirea raspandirii la scara mare a virusului. Cu ajutorul camerei cu termoviziune, este realizata o scanare preliminara si, in timp real, temperaturile masurate sunt inregistrate si stocate. Mai departe, intervine o alta componenta a sistemului, care semnaleaza valorile crescute, peste o limita stabilita. Informatiile despre persoanele care au o temperatura mai mare decat cea normala vor fi salvate in sistem, care va emite alerte in timp real. In functie de setarile definite de utilizator, camerele pot inregistra chiar si portretul persoanelor cu temperatura ridicata”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Cum functioneaza un astfel de sistem

Camerele pot fi instalate fie la intrarea intr-o unitate medicala, intr-o institutie, intr-o fabrica, intr-un magazin, mall etc., practic in orice spatiu unde se doreste a fi facuta monitorizarea. Atunci cand o persoana trece prin dreptul acestor camere, software-ul ii masoara temperatura corpului si va inregistra acesti parametri de temperatura. In momentul in care software-ul detecteaza o temperatura corporala mai mare decat cea normala, acesta va trimite alerte pentru a permite aplicarea planului de interventie rapida.

Aplicatiile sunt multiple. In cazul unui sistem de control acces, care are instalate si camere cu termoviziune, poate fi restrictionat automat accesul celor care au o temperatura corporala mai ridicata sau poate fi permis accesul celor cu temperatura normala si care poarta masca de protectie.

In functie de sistem, camerele pot realiza aceasta detectie de la o distanta ce poate varia intre 1 si 7 metri, avand o marja de eroare cuprinsa intre 0,3 si 0,5 grade Celsius.

„Sectoarele care ar putea beneficia cel mai mult de aceste sisteme sunt clar spitalele, institutiile medicale, marile magazine si transportul in comun, fie ca vorbim de gari, statii de metrou sau aeroporturi. Apoi, bineinteles, orice alt business cu un numar mare de angajati, unde este nevoie de o monitorizare atenta si corecta si pentru care alertele in timp real sunt esentiale, pentru a usura planul de interventii si luare de decizii importante cu privire la sanatatea angajatilor, dar si cu privire la riscurile de raspandire a virusului”, mai spune Sorin Felea.

Investitia intr-un astfel de sistem este una importanta, atat ca valoare – cateva mii de euro – dar si din punctul de vedere al beneficiilor pe care le poate aduce. In astfel de situatii, precum cea in care ne aflam in prezent, preventia si eficienta metodelor de preventie este cruciala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *