Sari la conținut
Prima pagină » Aparatura moderna te ajuta sa lucrezi mai bine

Aparatura moderna te ajuta sa lucrezi mai bine

Indiferent de domeniul in care alegem sa lucram, tehnologia nu trebuie sa se limitezi doar la anumite cunostinte. Spre exemplu, cei care lucreaza cu lemnul trebuie sa invete sa nu subestimeze ajutorul masinariile de slefuit si taiat, pentru a obtine un produs finit si executat prin precizie si finete.

O masina de slefuit devine foarte utila pentru o fabrica care lucreaza cu lemnul sau care produce materie prima pentru diferitele companii producatoare de mobila sau articole din lemn. Slefuirea lemnului este un subiect cu adevarat vast, iar pe piata se gsesc o multime de scule si masinarii care fac prelucrarea lemnului o operatiune mai simpla. 

Masina de slefuit cu banda

Ideal pentru finisarea lemnului, slefuitorul cu banda este conceput sa actioneze cu maxima precizie.

Se recomanda in special pentru prelucrarea unor portiuni extinse de material lemnos (podele, blaturi, usi, mese, obiecte mari de mobilier). Il vei recunoaste dupa banda abraziva atasata si poate fi folosit deopotriva pentru pregatirea materialului, cat si pentru lustruirea necesara inainte de procesul de vopsire sau lacuire.

Nu te sfii insa sa il folosesti si pe alte suprafete, precum metal sau plastic.

Masina de slefuit orbitala

Slefuitorul orbital te va salva atunci cand ai de lucru cu suprafete curbate. Discurile sale usor mobile, care executa o miscare obitala, se pliaza excelent pe aproape orice fel de material, dar si pe orice tip de suprafata, fie ea curbata sau plana.

Masina de slefuit alternativa

Este eficienta si practica pentru pregatirea diferitelor suprafete inainte de lacuire, pentru lustruirea vopselei, a tencuielii sau a ipsosului. Este prevazuta cu o banda plata cu hartie abraziva, numai buna pentru slefuirea fina a suprafetelor. Spre deosebire insa de masina de slefuit orbitala, cea alternativa are o miscare longitudinala.

Pentru eficienta si putere sporita, marea majoritate a masinilor de slefuit electrice au alimentare la priza, iar cele de masa cu atat mai mult.

Cum exista insa si situatii cand va trebui sa lucrezi in spatii fara acces la alimentare electrica, e bine sa ai la indemana un model de masina de slefuit care functioneaza pe baza de acumulator.

In functie de tipul si durata lucrarilor tale din teren, verifica cu atentie autonomia pe care ti-o ofera modelele cu acumulator pentru a fi sigur ca nu te lasa fix cand ti-e treaba mai cu spor. La fel de importanta precum un slefuitor de lemn devine si un fierastrau panglica vertical, care este folosit in mod constat pentru taierea blocurilor de lemn cu dimensiuni mari.

Panza panglica se schimba in functie de materialul taiat. Aceasta schimbare este cel putin teoretica, fiind posibila taierea plasticului si cu lama pentru metal. Un efect secundar ar fi rezultatul mai putin precis in taiere. In functie de materialul pe care il tai, este nevoie sa adaptezi viteza si o vom masura in metri pe minut. Adica viteza cu care se misca panza prin materialul taiat. Lemnul va fi taiat la viteze mari, in timp ce metalele la viteze mai mici. 

Este importanta ca un profesionist sa aiba intotdeauna uneltele potrivite pentru a finisa jobul intr-o maniera fina si corecta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *