Sari la conținut
Prima pagină » Alba Iulia se transforma intr-un Smart City

Alba Iulia se transforma intr-un Smart City

In continuare o sa va vorbesc despre cateva dintre ideile care mi-au placut cel mai mult:

Hotspot-uri Wi-Fi cu acces la internet securizat in zonele publice (licee, gara, autogari, universitate si Cetatea Alba Carolina) si in 15 mijloace de transport in comun. Primaria are acces in timp real la informatii de pozitionare, viteza si directia de deplasare a mijlocului de transport in comun in care se afla. Eu am reusit de multe ori sa ma pierd cu mijloacele de transport in comun prin orase unde nu am mai niciodata si o astfel de aplicatie m-ar fi scapat de multe probleme.

Promovarea turistica va deveni mult mai usoara pentru ca de interactiunea cu turistii se vor ocupa 250 de beacon-uri care vor fi gasite in aproximativ 225 de obiective turistice (muzee, universitate, cetate, restaurante, statui, catedrale). Ideea cu aceste beacon-uri este ca se pot conecta, cu acordul vizitatorilor, la telefonul acestora si le transmit informatii despre istoria obiectivului vizitat, oferte la restaurante si multe altele. Lucrul acesta este foarte util atunci cand incerci sa vizitezi orasul fara a avea un ghid cu tine si consider ca poate fi folosit chiar si de cetatenii romani atunci cand viziteaza Alba Iulia, nu doar de straini pentru ca oricat ai citi pe internet despre anumite obiective turistice, senzatia e alta atunci cand ai lucrul in fata si citesti despre el. Mai mult, business-urile locale si chiar si universitatile se pot promova prin intermediul beaconurolor.

Iluminatul public stradal va primi 100 de dispozitive ce vor fi controlate de la distanta de programul de functionare si intensitate a luminii. Aici nici nu mai e nevoie sa va spun despre cat de multa siguranta poate aduce cetatenilor drumurile iluminate. Senzorii trimit alerte in cazul in care apar probleme tehnice, ceea ce inseamna ca se economisesc bani si timp.

Civic Alert in combinatie cu Wi-Fi-ul gratuit din zonele publice poate fi un adevarat salvator de vieti si cu ajutorul acestei aplicatii pot fi evitate foarte multe situatii critice. Aplicatia este conectata direct la website-ul Primariei din Alba Iulia si utilizatorii vor putea urmari in timp real ticketele deschise.

Va povesteam acum ceva timp despre digitaliada, ei bine, solutia de clasa digitala, un proiect similar, vine in ajutorul a doua licee din Alba Iulia care vor avea acces la continut didactic digital, catalog digital, acces la internet prin Wi-FI securizat si trafic web filtrat.

Sunt interesat sa vad cum evolueaza proiectul, mai ales ca acesta se intinde pe o durata de doi ani, iar platforma de Smart City propusa de Orange poate fi deschisa si pentru alte aplicatii, ale unor start-up-uri locale, spre exemplu.

*Acordul de colaborare dintre primaria Alba Iulia si Orange a fost aprobat pe 28 noiembrie 2016. Ar mai fi de spus faptul ca toate costurile de dezvoltare si implementare a solutiilor vor fi acoperite de Orange si de partenerii sai (Civic Alert, Magnasci (uRadMonitor), Tech Lounge, FullscreenDigital, Gebs (Zoniz), Flashnet).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *