- Luminozitatea ecranului – pcu cat ai brightness-ul mai mare, cu atat mai repede o sa iti iei adio de la baterie. Solutia cea mai simpla este, daca softul dispune de asta, automatic brightness-ul. Totusi, daca vrei mai mult de la bateria ta, va trebui sa scazi luminozitatea manual.
- Bluetooth – foarte multa lume porneste bluetooth si uita de el. Incearca numa sa iti activezi bluetooth-ul in autobuz sau metrou si vei prinde garantat 2-3 oameni care il au pornit.
- Task manager – Android are unul, iOS are ceva care seamana cu unul si exista destule aplicatii care isi fac treaba din punctul asta de vedere.
- Wallpaper NEGRU – nu se aplica la toate telefoanele, aici ma refer la cei cu iphone 2G/3G in special. Unele display-uri precum AMOLED-ul de pe Galaxy S consuma mai multa energie daca sunt nevoie sa arate culori deschise.
- Inchide playerul audio – dupa ce ai terminat de ascultat muzica, inchide de tot playerul audio. Daca acesta ramane in background pana la urmatoarea folosire, el consuma, si consuma, si consuma.
- Feedback haptic – sau pe romaneste vibratiile pe care le produce telefonul atunci cand umbli pe el. Acest feedback stoarce bateria de energie.
- Alte aplicatii pentru baterie – exista o sumedenie de aplicatii care promit sa optimizeze bateria, iar unele chiar fac asta.